Οικειοθελής ανάκληση διπολικών οργάνων ελέγχου τάσης Fluke T110, T130 και T150

Αγαπητέ πελάτη της Fluke,

Η εταιρεία Fluke διέγνωσε ένα θέμα ασφάλειας όσον αφορά συγκεκριμένα Δοκιμαστικά τάσης της σειράς Τ110, Τ130,Τ150. Ως προληπτικό μέτρο η Fluke αποφάσισε να τα ανακαλέσει οικειοθελώς και να παράσχει στους επηρεαζόμενους πελάτες καινούργια και βελτιωμένα εφάμιλλα προϊόντα αντικατάστασης.

 

 

 

Περιγραφή προβλήματος

 

Προσδιορίστηκε ότι ορισμένα ανακαλούμενα όργανα ελέγχου (βλ.  σειριακούς αριθμούς παρακάτω) ενδέχεται να παρουσιάσουν πρόωρη αστοχία του καλωδίου διασύνδεσης υπό κυκλική καμπτική κόπωση. Πρόσφατα πειράματα που διενεργήθηκαν από την Fluke έδειξαν ευρεία κατανομή στον αριθμό κύκλων για αστοχία που παρουσίασαν τα ανακαλούμενα όργανα ελέγχου, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ορισμένα ανακαλούμενα όργανα ελέγχου υφίστανται αστοχία νωρίτερα από το αναμενόμενο, οδηγώντας σε μια ωφέλιμη διάρκεια ζωής για ορισμένα από αυτά η οποία δεν θεωρείται αποδεκτή από την Fluke.

Επιπλέον, το καλώδιο ενδέχεται να αστοχεί κατά διαστήματα ενώ, ανάλογα με τον προσανατολισμό της κάμψης του καλωδίου, είναι δυνατό ένα ανακαλούμενο όργανο ελέγχου να περάσει έναν αυτοέλεγχο δοκιμής συνέχειας ή μια επαλήθευση σε γνωστή πηγή τάσης, ενώ επακόλουθες δοκιμές ενδέχεται να εμφανίζουν ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.

 

Ενέργειες κατόχων ανακαλούμενων οργάνων

 

Καλούνται όσοι έχουν αποκτήσει δοκιμαστικά τάσης της Fluke με σειριακό αριθμό από:

 

 2157000 έως 4352999 

&

 21570000  έως 43529999

 

να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα δηλώσουν συμπληρώνοντας την φόρμα/αίτηση αντικατάστασης. Στη συνέχεια θα αποσταλεί στη δηλωμένη ηλεκτρονική διεύθυνση προπληρωμένο δελτίο παραλαβής, το οποίο θα πρέπει να εκτυπωθεί και να κολληθεί στο πακέτο που θα περιλαμβάνει τα δηλωμένα δοκιμαστικά τάσης. Το πακέτο θα παραληφθεί από κούριερ και εντός 48 ωρών από την παράδοσή του στην Fluke, θα αποσταλούν τα νέα όργανα στην δηλωμένη από τον κάτοχο διεύθυνση. 

Οι κάτοχοι επίσης θα λάβουν επέκταση εγγύησης για ένα επιπλέον έτος, από 2 σε 3 χρόνια, καταχωρώντας απλά το προϊόν αντικατάστασης μόλις το παραλάβουν, online στη διεύθυνση www.fluke.com/registration . Όλες οι παραπάνω ενέργειες δεν περιλαμβάνουν ουδεμία  οικονομική επιβάρυνση στους κατόχους των ελαττωματικών οργάνων.

Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να σας προκαλέσαμε κι ελπίζουμε να κατανοήσετε πως η ασφάλειά σας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας.

Σε περίπτωση αποριών, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τον τοπικό σας εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Fluke.